Mange har spurgt efter opskriften på de lagkagebunde, jeg bruger, når jeg laver festkager. Her kommer den - her på kakaobunde! Hvis der fx ønskes vaniljebunde i stedet, udelades kakao og der tilføjes i stedet ekstra mel svarende til den oplyste mængde af kakao.
Opskriften passer til en 25 cm. springform, hvor kagen efterfølgende kan flækkes i tre bunde.
Kakaobunde
6 æg
240 g. sukker
2 spk. vand
2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. fint salt
4 spk. kakao
180 g. mel
2 tsk. bagepulver
Pisk æg, sukker, vand og vanilje, til det er hvidt og skummende
Vej mel, salt, kakao og bagepulver
Si ovenstående ingredienser i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen
Sørg for at røre grundigt, så der ikke gemmer sig 'lommer' af mel mm.
Hæld dejen i en springform (smurt eller med bagepapir) og slå den let mod bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder
Bag kagen i en 185 grader varm ovn i ca. 30 minutter (der må ikke hænge dej ved, når der stikkes i den).
Afkøl den 'på hovedet' på en rist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar